Najpoželjnije destinacije u 2020. godini

Bijeli Grad je možda prijestolnica Srbije, ali je ove godine jedno od najatraktivnijih turističkih lokacija na cijelom Balkanskom poluostrvu. Nazovite nas za Jeftine za Beograd tel 770 963-9684

  • Next Post
  • Previous Post

Najpoželjnije destinacije u 2020. godini

 Sva čuda moderne tehnologije, a naročito Internet, vrlo često nam daju osjećaj o potpunoj istraženosti naše planete. Ipak, iskusni putnici, a naročito strastveni zaljubljenici u prirodu i prošlost se nikako neće složiti sa tim mišljenjem. Zapravo, u potpunosti su upravu, jer naša planeta ima toliko skrivenih destinacija koje odišu ljepotom, a koje nisu stavljene u prvi plan, naročito tokom planiranja godišnjih odmora. Za neke od destinacija koje smo Vam ponudili u listi ste sigurno čuli, ali ih niste smatrali vrijednim posjete. Ostala mjesta Vam možda uopće nisu poznata, ali u oba slučaja  mi Vam garantujemo da su apsolutno fenomenalna i vrijedna pažnje. Osim toga, posjeta bilo kojoj od navedenih lokacija neće zahtijevati mnogo novca, a to je jedan od razloga zašto su upravo ovo najpoželjnije destinacije u 2018. godini. Uživajte!

 

Jebel Akhdar, Oman

avio karte

avio karte – Jebel Akhdar, Oman

 

Jebel Akhdar u Omanu je savršeno mjesto za sve ljubitelje očaravajuće i nedirnute prirode. Pogled na jedinstvenu ljepotu okruženja ovog pustinjskog bisera je nešto što se nikada ne zaboravlja. Biće te iznenađeni ljepotom pustinjskih predjela ispresjecanih krivudavim vadijima i ukrašenih prirodnim terasama koje su savršene za fotografisanje. Posjeta Jabel Akhdaru je moguća tokom cijele godine, ali naš savjet je da rezervišete Vaš smještaj tokom proljeća, kada su klimatski uslovi puno ugodniji.

 

 

 

 

Beograd, Srbija

avionske karte beograd

avio karte  – beograd prijestolnica Srbije

 

Bijeli Grad je možda prijestolnica Srbije, ali je ove godine jedno od najatraktivnijih turističkih lokacija na cijelom Balkanskom poluostrvu. Ovogodišnji trend u Beogradu su male, intimne pivnice gdje se toči domaće, ukusno pivo proizvedeno u malim količinama u sklopu samih objekata. Dio grada poznat pod nazivom Savamala je savršeno mjesto za sve umjetnike i boeme. Odlazak na Kalemegdansku tvrđavu i u okolni park odlična je lokacija za odmor od burne noći.

 

 

 

 

Nairobi, Kenija

Jeftine Istočna Afrika

avio karta – Istočna Afrika

 

Istočna Afrika obično nije na radaru većine zaljubljenika u putovanja, ali ako zaista želite jedno novo, fenomenalno iskustvo onda Nairobi treba da bude Vaša naredna destinacija. Glavni grad Kenije je moderna metropola koja apsolutno razbija sve predrasude o Africi, a koja sve više postaje značajno turističko mjesto. Budite sigurni, prvi odlazak u Nairobi sigurno neće biti Vaš posljednji, naprotiv, zbog ljepote ovog grada postoji opasnost da odlučite ostati zauvijek u kenijskoj prijestolnici.

 

 

 

 

 

 

Belfast, Sjeverna Irska

avio karta Belfast, Sjeverna Irska

avio karte – Belfast, Sjeverna Irska

 

Decenijama je Belfast bio simbol sukoba, nereda i nemira, ali danas je slika ovog ostrvskog grada potpuno drugačija. Sjevernjački šmek Belfasta najbolje se osjeti u kvartu pod nazivom Cathedral Quarter gdje je smješten najveći broj čuvenih irskih pubova i barova. Osim odličnog piva, većina posjetitelja Belfasta bude očarana fenomenalnom gradskom arhitekturom, ali i brojnim umjetničkim postavkama i javnim prezentacijama.

 

 

 

 

Isfahan, Iran

Jeftine - Isfahan, Iran

avio karte – Isfahan, Iran

 

Turizam baš i nije prva asocijacija koja će Vam se javiti kada čujete za Iran, ali domovina perzijske civilizacije svake godine bilježi sve veći broj turista iz cijelog svijeta. Iako je Iran prebogat odličnim destinacijama, anročito onih vezanim za slavnu prošlost brojnih naroda i civilizacija koje su ovdje obitavale, Isfahan je apsolutni gospodar turističe scene u ovoj državi. Biser perzijske kulture prepun je fascinantnih antičkih građevina, maestralnih džamija i skoro nestvarnih vrtova po kojima je cijeli Iran prepoznatljiv. Isfahan je također i trgovačko središte poznato po ogromnom bazaru sa vrlo bogatom ponudom različitih predmeta, a vrhunac iskustva je prirodna predusretljivost i ljubaznost lokalnog stanovništva.

 

 

 

Ohrid, Makedonija

jeftine avionske karte -Ohrid, Makedonija

avio karte – Ohrid, Makedonija

 

Makedonski grad Ohrid na svjetsku turističku kartu trijumfalno se ušao 2016. godine, a ova sezona bi trebala da bude najbolja ikada. Takav zamah se očekuje prvenstveno zbog brojnih velikih ulaganja koje je državna vlada pokrenula u Ohridu kako bi se poboljšala turistička ponuda. Ohrid je nekada bio značajno vjersko središte, a danas je najznačajniji turistički centar u ovom dijelu Balkana, koji pored bogatog kulturno-historijskog nasljeđa svojim posjetiteljima nudi ljepotu čuvenog ohridskog jezera.

 

 

  • Next Post
  • Previous Post